Het leven is de weg naar huis..
Home » De weg naar 2012

 De weg naar 2012

De Mayakalender eindigt op 21 december 2012. Daarna begint de kalender weer met de 0 telling. We zitten nu in de laatste jaren van de 13e, en tevens laatste, Baktun, 13x 144 dagen.

Volgens de Maya berekeningen komt ons zonnestelsel in 2012 op één lijn te staan met Hunab K'u, het centrum van de Melkweg, de plaats die de Maya's de kosmische baarmoeder noemen. De aarde en de zon staan dan op een lijn met elkaar in het hart van de melkweg.

Een aantal bestaande theorieën over de veranderingen rondom 2012 zijn:

In 2012 daalt de hemel neer op de aarde

De aarde raakt uitgeput en houdt op te bestaan

Het ontstaan van (natuur)rampen

Het uitbreken van oorlogen

Er volgt een periode van vrede en harmonie

Of zelfs

Er gebeurt helemaal niets

 

De Maya’s beschrijven 21 december 2012 als de overgang naar een nieuwe bewustere wereld. Een wereld van verandering, harmonie en wedergeboorte. Ook volgens onder andere de Hopi- en de Sioux indianen in Noord-Amerika eindigt het huidige tijdperk waarin we leven in 2012 en zal er een zogeheten Nieuw Tijdperk aanbreken.

Tussenperiode

We zitten nu in een tussenperiode, op weg naar de 5e dimensie. In de taal van de Maya’s bevinden wij ons in een ‘Kosmisch Omslagpunt’ en gaan we naar de ‘periode van de vijfde zon’. Deze tussenperiode wordt ook wel Apocalyps genoemd. Apocalyps betekent in het Latijn Openbaring. In het Grieks betekent Apocalypsis Blootlegging, Openbaren.

Zo wordt de tijd waar we nu in zitten ook wel vertaald als een tijd van de grote schoonmaak, zowel voor de mens als voor de aarde. Een tijd van chaos, verwardheid, onrust en zeker ook snelheid! Alles moet sneller, gaat sneller met als resultaat dat de uitspraak ‘ ik heb geen tijd’ een moderne uitspraak is geworden. De hartslag van Moeder Aarde ofwel de Schumann Resonantie, is sinds 1980 langzaam aan het stijgen. De Shumann Resonantie werd door het leger als een zeer accurate referentie gebruikt. Duizenden jaren lang was de hartslag van Moeder Aarde 7.83 cyclussen per seconde. Nu zitten we aan 12 cyclussen per seconde. Dit geeft aan dat de dagen nog maar 16 uur duren in plaats van 24 uur. Je zou kunnen zeggen dat we momenteel in een eindsprint zitten.

Gedachtekracht

Als kenmerk wordt gezien in deze eindsprint dat gedachtekracht sterker werkt dan ooit tevoren. Het verschil tussen creëren in werkelijkheid en creëren in gedachten wordt steeds kleiner. Daarom word je geacht op te letten met wat je denkt. Volgens bijvoorbeeld het boek ‘The Secret’ kun je creëren wat je wilt. Als je keuzes maakt vanuit je hart en duidelijk je doel stelt, bijvoorbeeld via visualisatie, dan komt je droom uit. Zie ook mijn artikel van droom naar realiteit.

Passie

Om goed te kunnen omgaan met deze overgang naar de nieuwe wereld is het belangrijk om op ontdekkingstocht naar jezelf te gaan. Het boek ‘De kunst van Creëren' van Janosh geeft aan dat ons gevoel steeds sterker zal worden en onze ervaringen steeds intenser. Zo worden we langzaam opgetild naar een hogere dimensie. De sluiers van de volgende dimensies worden steeds transparanter. Om mee te kunnen gaan zullen we bewust aan de slag moeten gaan met ons gevoel en ons hart moeten volgen. Een tip die aangedragen wordt voor het volgen van ons hart is ons af te vragen wat onze passie is.. Waar krijg je een kriebel van in je buik, wat is de weg die je wilt volgen, waar word je blij van?

Of je nu wel of niet iets hebt met deze periode en de periode na 2012… Het kan nooit kwaad om eens bewust stil te staan over waar je nu staat in het leven, toch?

Mijn teksten zijn ook terug te lezen onder: http://aliki.infoteur.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Laura Kallen
9 jaar geleden

Ja, ben met je eens, ben nu ook op zoek naar mijn passie. Het lukt niet helemaal. Is het jou gelukt?
Liefs, Laura