Het leven is de weg naar huis..
Home » Droom naar Realiteit

 Van Droom naar Realiteit

Ieder mens droomt wel eens weg en bevindt zich dan op de prachtigste plaatsen die moeder aarde te bieden heeft of is dan bezig met iets wat hij altijd al wilde; een eigen bed & breakfast, een eigen bedrijf of iets kopen wat al heel lang een vurige wens is. Plotseling komt dan de huidige realiteit weer terug. De plicht roept, het blijft helaas bij dromen, maar… Is dat echt zo?

Onderzoek
Ik las pasgeleden een boekje met de titel ‘five wishes’, waarvan de schrijver ooit bijna is doodgegaan. Iemand vroeg hem aan zijn sterfbed of zijn leven een volkomen succes is geweest. Hij moest eerlijk antwoorden dat zijn leven GEEN volkomen succes geweest was. De schrijver vraagt aan de lezer wat zijn/haar antwoord zou zijn. Als jij hetzelfde antwoord nu zou moeten geven, wat zijn dan de 5 belangrijkste redenen waarom je leven geen volkomen succes is geweest? De schrijver wil dat je van deze 5 redenen een doel maakt in je leven. Hier ging ik over nadenken..

Stel je eens voor dat je nooit kunt falen, wat zou je dan het liefste doen?

Er zijn erg veel boeken geschreven over het thema ‘(hoe) maak je dromen waar’. Ook in songteksten wordt dit onderwerp veel beschreven. Een aantal weken geleden hoorde ik het nummer ‘De dag dat alles beter is’ van Nick & Simon op de radio. Een stukje van de tekst is als volgt:
Je dromen rijzen uit het diepe water
Ze nemen vaste vormen aan
Geen enkele seconde
Verspil jij nog aan kastelen in de lucht

Hoe ga je te werk?
Als je veel boeken samenvat kom je in grote lijnen toch op hetzelfde uit. De samenvatting die ik zou maken ziet er als volgt uit:

Geloof in jezelf, vertouw op jezelf en gun jezelf het allerbeste door te luisteren naar wat je hart je ingeeft. In een eerder artikel van mij met als titel De weg naar 2012 heb ik het onder andere over passie: waar krijg je een kriebel van in je buik, wat is de weg die je wilt volgen? Waarschijnlijk springt er meteen iets op in je gedachten. Schrijf op wat je ideaalbeeld is en geloof erin.

Laat gewoon eens alle kaders vallen en fantaseer… fantaseer over hoe je jezelf het liefste ziet; hoe leef je dan, waar ben je mee bezig? Volg een weg waar je jezelf goed bij voelt en creëer een fijne omgeving om je heen. Als je dit doet, dan kan alles wat er dan op je pad komt alleen maar positief zijn. In het boek The Secret wordt dit gegeven ‘the law of attraction’ (de wet van de aantrekking) genoemd. Janosh legt uit in zijn boek De kunst van creëren dat de kracht van de gedachten enorm sterk is. Als we vanuit angst denken of leven, dan zal deze angst ook bevestigd worden.
Ontwikkel je gedachtekracht, dit doe je door je gedachten bewust te sturen, en creëer wat je werkelijk wilt (zie ook mijn artikel Maak je niet dik, denk je slank). Zo zul je een ander ook nooit de schuld geven over in welke situatie je zit, immers jijzelf hebt de regie in handen van je leven. Er zullen altijd wel mensen zijn die je raken of die minder prettig zijn. Laat je hier verder niet door leiden of door beïnvloeden. Wellicht kun je er iets van leren, maar blijf gevoelsmatig op afstand.

Ik heb een tijdje geleden een klein schoolbord gekocht met magneetjes. Het bord hangt vol met foto’s en plaatjes waar ik blij van word en wat bij mijn droom past. Ik heb dit bord op een centrale plaats in huis opgehangen, zodat ik het regelmatig zie. Af en toe pas ik het bord aan als ik daar behoefte aan heb.

Onmogelijk?
Vaak worden dromen als onmogelijk beschouwd -> te mooi om waar te zijn. Maar in een droom is niets onmogelijk zoals eerder aangegeven. De belangrijkste voorwaarde is dat iedereen die hun droom werkelijkheid wil laten worden, er echt vanuit dient te gaan dat alles mogelijk is; het geloof en het vertrouwen moet er zijn! Anders zal de droom een droom blijven

Dan zijn er nog de vastgeroeste overtuigingen, (voor)oordelen en aangeleerde gedragspatronen. Vrijwel iedereen heeft ze. Als mensen hun dromen gaan waarmaken komen ze er op een gegeven moment achter dat de vastgeroeste overtuigingen of gedragingen in de weg gaan staan. Het loslaten van oude overtuigingen is in het algemeen ‘eng’, maar als je blijft gaan voor je droom, kom je erachter dat het alleen maar goed voelt.

Geniet van het leven -> het meervoud van lef

 

Mijn teksten zijn ook terug te lezen onder: http://aliki.infoteur.nl/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.